FÖRENINGEN JAZZKATTEN LIDKÖPING 

LUNDSBRUNNS JAZZFESTIVAL  

Efter många och långa diskussioner inom styrelsen har vi beslutat att avstå från fortsatt medverkan i festivalen. De senaste två åren har festivalen ändrat karaktär. Kommunens representant har velat ge festivalen ett nytt "utseende" för att locka ny publik. Inget fel att variera programmet men jazzen har fått ge vika för fler "kändisartister" och detta har enligt vår (och många besökares) åsikt försämrat festivalens kvalité. Hösten 2007 fick vi ett förslag från Götene kommun som innebar att vi helt skulle ta över festivalen med allt vad detta innebär. Kommunen skulle stå kvar som "ägare" och också stå för en förlustgaranti. När vi analyserat förutsättningarna har vi funnit den ekonomiska risken alltför stor och dessutom känner vi oss inte kapabla att klara de ytterligare arbetsuppgifter som tillkommer. Istället planerar vi för en framtida festival i Lidköping.  


Sedan 1998 har Jazzkatten varit medarrangör vid Lundsbrunns Jazzfestival. På den här sidan finns en del minnen samlade. Klicka dig gärna fram mellan åren! 

Festivalen år 1999 Festivalen år 2000 Festivalen år 2001
Festivalen år 2002 Festivalen år 2003 Festivalen år 2004
Festivalen år 2005 Festivalen år 2006 Festivalen år 2007
 

OBS! Festivalprogrammen 2006 och 2007 är i pdf-format. Du behöver gratisprogrammet Acrobat Reader för att läsa det. Acrobat Reader kan du ladda ner här.