FÖRSTASIDAN

  
EVENEMANG
    
VIDEOSIDAN
  
BILDSIDA
   
JAZZLÄNKAR
  
 LUNDSBRUNN
   
PETER ISLINGER
 

Sidan är uppdaterad 2015-07-28


  

Peter Islinger

Peter Islinger. Göran Elmbrandt (pno). Foto. Katarina Kresak.

Peter Islinger från Stockholm kom till Lidköping och fann allt han kunde önska sig, allt utom tradjazz.

Ända sedan 1968 hade han hängt på Stampen i Stockholm och lyssnat och träffat musiker, allt det saknade han i Lidköping och tradjazzens ambassadör Peter fick en idé att ordna någonting liknande i Lidköping.

Och en dag gick han till Restaurang Galejan för att höra om krögaren Göran Elmbrandt var intresserad av ett samarbete. Göran behövde inte övertalas och allt gick väldigt fort. När väl det första bandet (Antonias Harmony Serenaders) var bokat föddes tankarna på en fortsättning.

Sedan starten den 30 juni 1995 på Galejan var bl.a. följande band bokade det året: Carlings Hot Six. Chris Blounts New Orleans Band. Jesses New Orleans Band. Vintage Jazz Big Band och Second Line Jazzband. Peter ringde också några musiker i närområdet, vilka blev en grupp som utgjorde ett husband. (New Orleans Jazz Cats).

Från och med årsskiftet 1995-1996 tog Föreningen Jazzkatten över ansvaret för arrangemangen och har nu i 20 års tid bjudit Skarborgarna och ett flertal entusiaster från Sverige och övriga världen på musik i Peters anda vars motto var:

ONLY HAPPY JAZZ PLEASE.

Peter Islinger 1943 – 1996.